Festival informatie

Kom ook naar D’RAN19 op 17 en 18 mei op Roombeek in Enschede. Want op D’RAN is het gezellig, is lekker eten en drinken en gaat het over jouw toekomst. Het festival is gratis toegankelijk.


Tijd
Op beide festivaldagen start het programma om 9:30 en eindigt rond 17:00. Wanneer het inhoudelijke programma eindigt, houdt de muziek natuurlijk niet direct op en blijft de bar ook nog wel even open. Op vrijdag spelen vanaf 17.00 uur The Sugar Basterds en op zaterdag hebben we een swingende DJ. Alvast iets meer info over de Sugar Bastards: dit gloednieuwe trio uit Enschede speelt Folk, Country blues, Bluegrass, Ragtime, Gospel of Western Swing. Het swingt, knarst, en kraakt aan alle kanten. En dat alles kan met of zonder suiker!


Locatie
D’RAN is aan de Roomweg, in de wijk Roombeek in Enschede.
Op het festival terrein staat direct naast de ingang van De MuseumFabriek onze “welkom op D’RAN-tent”.
Hier vind je alle algemene info over het festival.

DRAN19-plattegrond

Bereikbaarheid
Het festival terrein aan de Roomweg is goed bereikbaar per openbaar vervoer en natuurlijk met de fiets. In de directe omgeving van het festival is weinig parkeer gelegenheid. Om overlast voor de omwonende te beperken, verzoeken we bezoekers om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. En kom je toch met de auto, dan kun je het beste parkeren in parkeergarage Stationsplein aan de Brammelerdwarsstraat in het centrum van Enschede. Van daaruit wandel je in 2 minuten naar het busstation/ NS station van Enschede. Je neemt stadsbus nr. 2 (richting Deppenbroek), bus nr. 60 (richting Oldenzaal), bus nr. 61 (richting Overdinkel) of bus nr. 62 (richting Denekamp). Je stapt uit bij halte ‘Roombeek’.
Natuurlijk kun je vanaf het NS station Enschede ook naar D’RAN wandelen. Het festivalterrein is in ongeveer 20 wandel-minuten te bereiken. Volg hiervoor de Cultuurmijl. Bekijk hier de looproute op google maps.
Voor fietsen is er een speciale parkeerplaats aan de Stroinksbleekweg tussen Tetem en de Circustent van D’RAN.
Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar aan de Stroinksbleekweg.


Eten en Drinken
Op verschillende locaties binnen en buiten is er allerlei lekkers qua eten en drinken te koop. Je betaalt contant en/of met Pin. Op vertoon van de tegoedbon op ons minimagazine ‘VAASJE’, krijg je bij de MuseumFabriek een gratis vaasje Grolsch 0.0.