D’RAN TV Media & Democratie

In de aanloop van en ook tijdens het D’RAN19 festival is er in samenwerking met de streekomroep 1Twente een serie van tien afleveringen gemaakt over de stand van zaken van de media en de democratie.

Media en Democratie. Gaat het wel goed met die twee? De media lijken lokaal, regionaal, en misschien ook nationaal, steeds meer aan kracht in te boeten. Waar zijn de verslaggevers op de perstribunes bij de raadsvergaderingen? En wat doen ze toch bij RTV-Oost? Verandert onze eigen Tubantia steeds meer in een soort AD met een licht Twents accent?

En zo ja, tasten deze ontwikkelingen onze democratie aan? Weten we straks als volk nog wel wat er speelt in de stadhuizen, in Zwolle en Den Haag? Allemaal goede vragen.

Samen met Jan Medendorp gaan we op zoek naar antwoorden.

Luis in de Pels, aflevering 10 met Danny de Vries (communicatieadviseur, hoeder van reputaties, kandidaat Statenlid CDA Zuid-Holland, en Paul Benneworth (hoogleraar, onderzoeker).

 

Luis in de Pels, Aflevering 9 met Martha Riemsma (hoofdredacteur Tubantia) en Ferenc van Damme (Beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel).

 

Luis in de Pels, aflevering 8 met Willem-Jan Velderman (beleidsmedewerker gemeente Dalfsen, onderzoeker bestuurskunde Universiteit Twente) en Dick Buursink (oud-wethouder en oud-statenlid PvdA) 

 

Luis in de Pels, aflevering 7 met Eddy  van der Ley (journalist, boekenmaker)  en Jeroen Achterberg (uitgever magazines).

 

Luis in de Pels, aflevering 6 met Rachel Denneboom (mediaspecialist, raadslid VVD Enschede en bestuurslid comité 4 en 5 mei).

 

Luis in de Pels, aflevering 5 met studenten journalistiek Hogeschool Windesheim Zwolle, Julia Bokdam, 

Grady Milovic en Martijn Driessen.

 

Luis in de Pels, aflevering 4 met Rob Dieleman (festivaldirecteur D’RAN) en Tim Beumers (programmamaker, communicatiespecialist).

 

Luis in de Pels, aflevering 3 met Henk Jan Karsten (hoofdredacteur RTV Oost) en Pieter Omtzigt ( Lid Tweede Kamer voor het CDA).

 

Luis in de Pels, aflevering 2 met André Vis (oud-hoofdredacteur Tubantie) en Henk ten Harkel (redactiechef 1Twente).

 

Luis in de Pels, aflevering 1 met Flip van Willigen (directeur 1Twente) en John Bijl (directeur Perikles instituut, Mystery burger en coach van gemeenteraden).