Is Politiek links Kapot?

Wanneer:
09/09/2017 @ 13:30 – 14:15
2017-09-09T13:30:00+02:00
2017-09-09T14:15:00+02:00
Waar:
Twentse Welle, de fabriek
Kosten:
Gratis
Is Politiek links Kapot? @ Twentse Welle, de fabriek

Op 19 augustus schreef Roseanne Hertzberger in het NRC dat het politiek links kapot is in Nederland (zie link). De onderkant van de samenleving voelt zich al lang niet meer aangesproken door ‘links’ en ook de middengroepen hebben zich afgekeerd van het sociaal-democratische gedachtengoed. Terwijl het in de kabinetsformatie gaat over wel of niet Gendervrije toiletten en wel of niet het leven vanuit een petrischaaltje, lukt het links niet om de mensen weer op de been te krijgen. In de zorg staan 100.000 ouderen in de kou, de verpleegkundige, politie-agent, onderwijzers staan met lege handen en de linkse voormannen behoren tot de politieke elite. Is de schampere poging van Lodewijk Asscher om de lerarensalarissen te repareren dan het laatste onderste restje uit de kan of kan er weer een beweging ontstaan die opkomst voor ‘elkaar’ en eerlijk wil delen. Doet de -zo gewilde verheffing van toen – ons nu de das om. Is het politieke links nog te repareren? Lokale ‘linkse’ politici zijn aanwezig. Discussieer met ons verder hierover tijdens het D’RAN festival 2017

Een gedachte over “Is Politiek links Kapot?

  1. Voor deze tijd lijkt links (een voor allen en allen voor een) wat uitgewerkt. Als metafoor gebruik ik het grote toenmalige Kodak, die zag de opkomst van de digitale fotografie smalend tegemoet. Je gaat toch een foto niet op zo’n klein schermpje kijken!!!!! Waar ze geen onderzoek naar hadden gedaan was: wat is de beleving (emotie) van een foto? Kodak kwam te laat achter hun laatdunkendheid en hebben nog een digitale camera op de markt gebracht met hopeloos verouderde techniek. Het resultaat is een ieder bekend. Hoop niet dat het met links ook zo vergaat.

    Bijna alle politieke partijen, en ik chargeer, zijn ontstaan uit belangenbehartiging te weten: christenen, arbeiders, ouderen, dieren, moslims, anti moslims etc. Ik ken er eigenlijk maar een die het landsbelang voor ogen heeft (sociaal waar het moet en liberaal waar het kan). Jullie mogen raden welke partij ik bedoel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *