Erfgoed als troef!

Wanneer:
08/09/2017 @ 10:30 – 11:15
2017-09-08T10:30:00+02:00
2017-09-08T11:15:00+02:00
Waar:
Artez Aki Auditorium
Kosten:
Gratis
Erfgoed als troef! @ Artez Aki Auditorium

Wie heeft het voor het zeggen, als het over erfgoed gaat?

 Waarom vinden we erfgoed belangrijk? Hoe kunnen we erfgoed ontwikkelen, wie draait aan de knoppen en hoe gebruiken we alle wijsheid bij het draaien aan die knoppen?

Bij ontwikkeling van erfgoed is vaak sprake van spanning tussen wensen & belangen, creativiteit & ideeën en kennis & ervaring.

Tijdens D’ran willen we de denkkracht en de creatiekracht van de deelnemers aan deze workshop benutten om gemeenten te adviseren hoe ze binnen de nieuwe omgevingswet kunnen omgaan met deze spanning. Het Oversticht nodigt daarom studenten, gebruikers, eigenaren, omwonenden, beleidsvormers en bestuurders van harte uit om met elkaar helder te krijgen wat ons te doen staat.

www.hetoversticht.nl

2 gedachten over “Erfgoed als troef!

  1. Keer op keer blijkt dat handhaving een knelpunt is bij erfgoedbehoud. Is het niet de te krappe personele bezetting, dan is het wel desinteresse of onkunde. Hierdoor gaan nodeloos veel objecten verloren of worden (onherstelbaar) verminkt. Wat zou helpen een oplossing voor dit euvel dichterbij te brengen ?

  2. Beste,

    Ik zou mij graag aanmelden voor de bijeenkomst van morgen.
    Ik studeerde ruimtelijke planning aan Wageningen University en ben momenteel mijn thesis aan het schrijven die gerelateerd is aan erfgoed. Ik ben dus erg benieuwd naar het gesprek van morgen!

    Met vriendelijke groet,
    Brigit Pegge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *