Erfgoed als troef!

Wanneer:
08/09/2017 @ 11:30 – 12:15
2017-09-08T11:30:00+02:00
2017-09-08T12:15:00+02:00
Waar:
Artez Aki Auditorium
Kosten:
Gratis
Erfgoed als troef! @ Artez Aki Auditorium

Wie heeft het voor het zeggen, als het over erfgoed gaat?

 Waarom vinden we erfgoed belangrijk? Hoe kunnen we erfgoed ontwikkelen, wie draait aan de knoppen en hoe gebruiken we alle wijsheid bij het draaien aan die knoppen?

Bij ontwikkeling van erfgoed is vaak sprake van spanning tussen wensen & belangen, creativiteit & ideeën en kennis & ervaring.

Tijdens D’ran willen we de denkkracht en de creatiekracht van de deelnemers aan deze workshop benutten om gemeenten te adviseren hoe ze binnen de nieuwe omgevingswet kunnen omgaan met deze spanning. Het Oversticht nodigt daarom studenten, gebruikers, eigenaren, omwonenden, beleidsvormers en bestuurders van harte uit om met elkaar helder te krijgen wat ons te doen staat.

www.hetoversticht.nl

Een gedachte over “Erfgoed als troef!

  1. Het Oversticht heeft verrassenderwijs tegen Bentheimer zandsteen in de bouw in het buitengebied gepropageerd, hoe zit dat? Gemeenten pronken met het steen als uniek voor het gebied, maar je mag het niet in het buitengebied gebruiken. Klinkt heel inconsequent (of alleen maar opportunistisch want zo kunnen extra legegelden gevraagd worden om eea af te timmeren (zogenaamd dan een nieuwe verbouwing aan je huis; je moet maar durven)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *