De verslavende digitale wereld

Wanneer:
18/05/2019 @ 10:30 – 11:15 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-05-18T10:30:00+02:00
2019-05-18T11:15:00+02:00
Waar:
Museumfabriek Roombeekzaal

Verdwijnt uw zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is uw dochter voortdurend met haar smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn Fortnite, Instagram, of Snapchat belangrijker dan sporten, of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media?

De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Maar zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je erover in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken? 

Deze workshop staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van uw zoon/dochter en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag! Uw zoon/ dochter is hier natuurlijk ook van harte welkom om zijn/haar verhaal te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *