Hoe was D’RAN17?

Hoe was het? Het was natuurlijk hartstikke spannend allemaal, maar het is gelukt. D’RAN17 is een succes geworden. We zijn als organisatie overladen met leuke reacties, opbouwende kritiek en complimenten. Complimenten die we natuurlijk met je delen. Er waren naar schatting zo’n 2500 bezoekers. We hebben met D’RAN echt iets te pakken en de algemene teneur is om er volgend jaar weer tegenaan te gaan. D’RAN18 dus. D’RAN 18 zal plaatsvinden op 7 en 8 september 2018.

Wat is het? Het D’RAN17 festival brengt mensen en organisaties bij elkaar en verbindt ze, om samen te werken aan een vitale democratie waarin het prettig leven is. Naast een aantrekkelijk inhoudelijk programma met inspirerende gasten en sprekers, is er volop ruimte voor kunst & cultuur, bijzondere optredens en natuurlijk voor eten en drinken.

Waarom D’RAN? Omdat de democratie van ons allemaal is. Samen maken we ons land. Of het nou bij de verkiezingen is of in je eigen wijk, dorp of straat. Democratie is te belangrijk om alleen aan politici over te laten. Democratie moet je doen, en democratie moet je vieren. Kom op, doe mee, D’RAN!

Waar komt het vandaan? D’RAN17 is de eerste in een lange reeks van jaarlijkse festivals die de Stichting Twentement zal organiseren,  geïnspireerd op het Folkemødet op het Deense eiland Bornholm. Het Folkemødet heeft zich de afgelopen vijf jaar bewezen als belangrijke inspiratiebron voor de Deense lokale en nationale politiek. De stichting zet zich in om ook in eigen regio en land via de festivalformule een vergelijkbare boost aan onze democratie te geven. We starten in Twente met een nationaal fenomeen.

Nederlands ambassadeur in Denemarken Henk Swarttouw over de Folkemødet: